ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΗ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ πρέπει να υλοποιηθεί το σχέδιο του Χ. Παππού και της παρέας του για την παραχώρηση του Ολυμπιακού Ακινήτου και να προτιμηθεί το δικό μας σχέδιο Ανάπτυξης για την περιοχή!

Γράφει ο Χρυσόστομος Αφθονιάδης.

Σίγουρο είναι ότι για να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τις κληρονομιές μας πρέπει να τις διεκδικήσουμε. Σε ιδιωτικά η κοινοτικά πλαίσια.

Αυτό που συνέβη στο Δήμο Φυλής είναι η εξαίρεση στην επιβεβαίωση του παραπάνω κανόνα, με το στάδιο βαρέων αθλημάτων το οποίο παραδόθηκε χωρίς καμία μάχη στα χέρια της ΑΕΚ.

Επειδή πολλά λέγονται και πάρα πολλά ακούγονται, δήθεν πως ο Δήμος δεν μπορούσε να διεκδικήσει το Στάδιο Βαρέων Αθλημάτων, έχουμε να υποβάλλουμε μερικές ερωτήσεις προς τον Δήμαρχο Φυλής και όποιον άλλον συμφωνεί με αυτήν την άνευ όρων παράδοση:

1. Από το 2004 που τελειώσανε οι Ολυμπιακοί αγώνες έως και το 2019 όπου ο δήμαρχος φυλής Χρήστος Παππούς συμφωνεί να δοθεί ο χώρος στην ΑΕΚ ποιες ενέργειες, ποιες δράσεις διοργάνωσαν για την διεκδίκηση του σταδίου;

Η απάντηση είναι καμία απολύτως!

Ποια ήταν η εύκολη λύση; Η παραχώρηση του στα επιχειρηματικά συμφέροντα! (Όπου επιχειρηματικά συμφέροντα βλέπε διαπλοκή;)

Για να μην μας πει κάποιος πως όσα λέμε είναι ανεδαφικά, παραθέτουμε το ιστορικό για το άλλο ακίνητο που διεκδικήθηκε και εντέλει παραδόθηκε στην τοπική κοινωνία του Γαλατσίου:

Ο Δήμος Γαλατσίου είχε 11 χρόνια κινητοποιήσεων για να αποδοθεί το ΠΑΛΑΙ σε δημόσια χρήση για τους κατοίκους και τα παιδιά του Γαλατσίου, της νέας Ιωνίας, της Αθήνας ολόκληρης. Και φυσικά 11 χρόνια κινητοποιήσεων ενάντια στην μετατροπή του σε mall οποιουδήποτε επιχειρηματία που θα κατέστρεφε την τοπική αγορά. Η κινητοποίηση περιελάμβανε από αγώνα δρόμου, μέχρι κατάληψη του σταδίου, μέχρι διαδημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γαλατσίου και Νέας Ιωνίας εντός του υπό κατάληψη χώρου του ΠΑΛΑΙ. Το ΠΑΛΑΙ ένας δημόσιος χώρος για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό μιας ευρύτερης περιοχής με σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα και με τρομερές ελλείψεις στον αστικό εξοπλισμό – ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ! – από τον Οκτώβριο του 2015 ανήκει στο Δήμο Γαλατσίου ο οποίος διαχειρίζεται την εγκατάσταση κερδίζοντας υπεραξία για τους 700 αθλητές της πόλης και τους πλέον των 1500 δραστηριοποιούμενων στο χώρο με αθλητικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος εκεί.

  • Και όσοι δεν εξακολουθούν να πείθονται, όπως ακριβώς παραχωρήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής, με νομοθετική ρύθμιση (ΦΕΚ Α 148/8-8-2016, άρθρο 78) ολόκληρη η Ολυμπιακή Εγκατάσταση Beach Volley και λοιπών αθλημάτων στον Φαληρικό Όρμο και τα 370 στρέμματα του περιβάλλοντος χώρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

2. Ποιος δεν θεωρεί το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων σημαντικό για το μέλλον της πόλης;

–Το Ολυμπιακό Γυμναστήριο θεωρείται εμβληματικό σημείο σύγχρονης παρέμβασης στον αστικό ιστό.
–Mπορεί να καλύψει διάφορες πολιτιστικές ή αθλητικές ανάγκες της πόλης.
–Μπορεί να αναδείξει τον Δήμο μας ως κέντρο μαχητικών τεχνών σε πανελλήνιο, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
–Μπορεί να φιλοξενήσει οποιοδήποτε μεγάλο γεγονός πολιτιστικών, αθλητικών, κοινωνικών δράσεων.
–Το μέγεθος του, η εύκολη προσβασιμότητα και οι πολλαπλές δυνατότητες του μπορούν ταυτόχρονα να φιλοξενήσουν μεγάλες εμπορικές και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις πανελλήνιας εμβέλειας.

ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ; Ο ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ!

3. Λένε κάποιοι πως το Στάδιο Βαρέων Αθλημάτων κοστίζει πολλά, γι’ αυτό και πρέπει να φύγει.

–Πόσο ωραίο να θεωρείται ΗΛΙΘΙΟΣ ένας επιχειρηματίας ο οποίος δέχεται να πληρώνει από την τσέπη του αρκεί να μην πληρώνει ο Δήμος..

(Ειρωνικό το σχόλιο…)

Το υψηλό κόστος συντήρησης της ολυμπιακής εγκατάστασης ήταν μια συνειδητά καλλιεργημένη ψευδαίσθηση. Η κατασκευή του σταδίου που θέλουν να χαρίσουν, κόστισε 80 περίπου εκατομμύρια ευρώ. Και για κάθε χρόνο που παρέμεινε κλειστό από το 2005 έως το 2010 η συντήρησή του κόστιζε κάτι παραπάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως.
— Μετά το 2011 και την μετεγκατάσταση των εννέα εθνικών ομοσπονδιών μαχητικών αθλημάτων το κόστος συντήρησης δεν ξεπερνούσε τις 300.000 ετησίως.
–Μέσα στις 300.000 ευρώ συγκαταλέγονται η φύλαξη, η καθαριότητα, η συντήρηση του πρασίνου και των μηχανολογικών εγκαταστάσεων.
–Σαφώς, για κάθε φιλοξενία εκδήλωσης οι ενδιαφερόμενοι πλήρωναν και πληρώνουν τα σχετικά έξοδα ανά εκδήλωση.
–Το κόστος των αθλητικών εκδηλώσεων είτε των εθνικών ομοσπονδιών των μαχητικών είτε του δημοτικού πολιτιστικού-αθλητικού κέντρου, είτε οποιαδήποτε άλλου ενδιαφερόμενου, φαντάζει πάρα πολύ μικρό και διαχειρίσιμο.

4. Μήπως να εφαρμοσθεί η ιδέα του Παππού και του Πραχαλιά, και να γίνει το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων ιδιωτικό εμπορικό και αθλητικό κέντρο (athletic mall) γιατί θα αναπτυχθεί έτσι η πόλη και το Brand Name της όπως λένε;

Η απάντηση είναι προφανέστατη! Ο Χ Ι!
Τα κοινωνικά οφέλη σε κάθε δημότη αλλά και επισκέπτη από ένα Ολυμπιακό – Πολιτιστικό – Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Φυλής και Παγκόσμιο Κέντρο των Μαχητικών Αθλημάτων είναι ανυπολόγιστα. Ειδικά όταν κάποιος αναλογιστεί και τα παρακάτω:
–Εάν μαζί με το Ολυμπιακό Γυμναστήριο χαθεί η έκταση 100 και πλέον στρεμμάτων και γίνει εκεί ιδιωτικό εμπορικό και αθλητικό κέντρο (mall), όχι μόνο θα χάσει το δημόσιο χαρακτήρα του, αλλά θα χαριστούν στον ιδιώτη και τα περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ (80 κατασκευή και τα υπόλοιπα συντήρηση) που δαπανήθηκαν και θα εκμηδενιστεί κάθε υπεραξία που ήδη έχει σαν Ολυμπιακό Στάδιο και Κέντρο Μαχητικών Τεχνών.
–Εάν το Ολυμπιακό Γυμναστήριο γίνει ιδιωτικό εμπορικό και αθλητικό κέντρο (mall), θα αλλάξουν και χρήση τα 30.000 τ. μ. του περιβάλλοντος χώρους με την κατασκευή διαφόρων νέων εγκαταστάσεων.

Αντίθετα ένα Ολυμπιακό – Πολιτιστικό – Αθλητικό Κέντρο θα αναβαθμίσει τον χώρο σε ανοιχτό και ελεύθερο πάρκο για όλους τους δημότες και τους επισκέπτες.

–Οι υπέρμετρες χρήσεις ιδιωτικού χαρακτήρα θα επιφέρουν σημαντική Περιβαλλοντική Επιβάρυνση στην πόλη και θα φτωχοποιήσει περαιτέρω τους πολίτες που επιχειρούν στην πόλη μας.

Η υποβάθμιση αυτή θα επιβαρύνει αρνητικότατα ακόμα περισσότερο τον κοινωνικό ιστό της πόλης.
–Εάν το Ολυμπιακό Γυμναστήριο γίνει ιδιωτικό εμπορικό και αθλητικό κέντρο (mall), θα καταστραφεί το μοναδικό, καθολικά αποδεκτό πολιτιστικό και αθλητικό, παγκόσμιας εμβέλειας σύγχρονο σύμβολο της πόλης.

Η πρόταση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΗ!

Εμείς βέβαια γνωρίζοντας και εκτιμώντας τον τόπο μας, με ό,τι σε αυτόν έχουν κληροδοτήσει οι πρόγονοι μας, (αρχαία – θρησκευτική – πολιτισμική κληρονομιά) απαιτούμε, σεβόμενοι τον εαυτό μας και την προέλευση – καταγωγή μας να ανασυστήσουμε ένα νέο αστικό ύφασμα που θα επηρεάσει όχι μόνο την πόλη μας αλλά και τις γύρω πόλεις!

Σκοπός μας, είναι, στον εκτός σχεδίου χώρο των 100 στρεμμάτων, που η διοίκηση χαρίζει στον επιχειρηματία για την δημιουργία Εμπορικού Κέντρου που θα βάλει ταφόπλακα στην επιχειρηματική ζωή της Πόλης μας, να δημιουργήσουμε ένα Διεθνών Προδιαγραφών Συνεδριακό Κέντρο.

Κέντρο το οποίο θα αποτελέσει τον δίαυλο για μία ραγδαία αυξανόμενη επισκεψιμότητα στην πόλη αντάξια της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, εκμεταλλευόμενοι τον Συνεδριακό τουρισμό!

Η παρουσία του συνεδριακού κέντρου θα επιφέρει την συνεργασία με επιχειρηματίες από την διεθνή αγορά οι οποίοι θα φέρουν στην πόλη μας μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ικανές να εξυπηρετήσουν το μέγεθος του Συνεδριακού, και όχι μόνο, Τουρισμού.

Εκεί, θα υπάρχουν χώροι εστίασης – ανάδειξης των τοπικών μας προϊόντων εδραιώνοντας και καθιερώνοντας την Φυλή (Χασιά) στο γαστρονομικό χάρτη.

Μια τέτοια επένδυση σε μια περιοχή σαν την δική μας, εκτός από τον Συνεδριακό Τουρισμό μπορεί να αναδείξει τον γαστρονομικό τουρισμό, (ταβέρνες Χασιά και Άνω Λιόσια) τον Θρησκευτικό Τουρισμό, (Μοναστήρια και εκκλησίες της περιοχής) καθώς και τον Πολιτιστικό και Πολιτισμικό Τουρισμό, αναδεικνύοντας τον Αρχαιολογικό χώρο του Δέματος (με την δημιουργία ενός μικρού Μουσείου), όλους τους άλλους πολιτιστικούς χώρους και συλλόγους της πόλης, καθώς και του Φρούριου Φυλής όπου το Θεατράκι το εντάσσουμε στο Παγκόσμιο unpplugged Festival.

Αποτέλεσμα εικόνας για Θεατράκι Φυλής

Όλα τα προαναφερθέντα θεωρούνται από εμάς επείγουσες ευκαιρίες επενδύσεις, γιατί εκμεταλλευόμενοι την Αττική οδό και τον Περιφερειακό Αιγάλεω, (άρα την άμεση πρόσβαση από το Διεθνές Αεροδρόμιο και το Διεθνές Λιμάνι του Πειραιά), επιδιώκουμε (και θα το καταφέρουμε) να κάνουμε την Φυλή κόμβο ανάπτυξης ολόκληρης της Δυτικής Αττικής ώστε οι κάτοικοι να κερδίσουν όλα όσα τους αξίζουν.

Τέλος, προς υποστήριξη των πιο πάνω επενδύσεων, όπου ο Δήμος αξιοποιεί κονδύλια της Ε.Ε. συνεργαζόμενος με Ιδιώτες επιχειρηματίες, δημιουργούμε ένα πρότυπο εμπορικό κέντρο βιοκλιματικού σχεδιασμού, όπου θα προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ στους τοπικούς επιχειρηματίες, σε αντιδιαστολή με τα γνωστά mall όπου τα ενοίκια είναι απαγορευτικά.
Όλα αυτά δεσμευόμαστε στο πρόγραμμα μας ότι θα υλοποιηθούν.

Τι θα κερδίσουμε με την επένδυση Αγγελόπουλου; Τίποτε! Αν ρωτήσετε τον Δήμαρχο και τους συμβούλους του, ψελλίζουν κάτι ασυναρτησίες για το «brand name» της πόλης, λες και οι πόλεις αλλάζουν όταν οι δήμαρχοι ξεπουλάνε τις ευκαιρίες για ανάδειξη της…

Παράλληλα, με εφαρμογή του σχεδίου μας και την Ένωση του Πάρκου Πόλης στην περιοχή της Λίμνης,

Αποτέλεσμα εικόνας για PARK
Σχετική εικόνα

με το Αθλητικό Πάρκο ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ στο Τσουκλίδι, (Στάδιο Βαρέων Αθλημάτων και Γήπεδο Ακρατήτου) με διαπλατύνσεις οδών όπως την οδό Κωνσταντινουπόλεως, προς διευκόλυνση των επισκεπτών μέσα από την πόλη, αλλά και την δημιουργία ποδηλατοδρόμων,

Αποτέλεσμα εικόνας για freeway

και με την δημιουργία επιπρόσθετων Αθλητικών Εγκαταστάσεων,

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι MAKETA%2BANO%2BLIOSIA%2B-%2BTHEMATIKO%2BPARKO3.jpg

και την Δημιουργία εντός του Αθλητικού Πάρκου, του Πάρκου ΑΜΕΑ,

Αποτέλεσμα εικόνας για πάρκο αμεα αμερική

αναπτύσσεται μία διαδραστική σχέση επισκεπτών κατοίκων – γηγενών.

Αλλάζουμε και εξαγνίζουμε από μάστιγες την περιοχή, αποχρωματίζοντας με ήπιο τρόπο την πόλη από κάθε τι που την πληγώνει δημιουργώντας παράλληλα Ασφαλές Περιβάλλον, δίνοντας τεράστια υπεραξία στην ΑΚΊΝΗΤΗ περιουσία μας.

Είμαστε ευλογημένοι να έχουμε έναν Δήμο όπου έχει έκταση 109 km2 η οποία μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 800.000 κατοίκους, αυξάνοντας κατακόρυφα τα έσοδα και τις προοπτικές της πόλης και εντούτοις, ζούμε την κατάρα της απαξίωσης της γης, σε μια πόλη με τεράστιες εκτάσεις που δεν έχουν καμία αξία, αφού η πόλη στερείται βασικών υποδομών, ενώ ταυτόχρονα η χωματερή και η εγκληματικότητα της αποστερεί τις σημαντικότερες προοπτικές της.

Αποτέλεσμα; Στην πόλη μένουν μόνο 49.000 κατοίκους εκ των οποίων οι 9.000 ρομά… Και το μέλλον φαντάζει ζοφερό!

Εμείς, αποσκοπούμε πρωτίστως στην τοπική ανάπτυξη, στην αύξηση του πληθυσμού στην πόλη, αλλά και την εργασιακή απασχόληση δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας σε δεκάδες τομείς ΧΩΡΙΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΕΙ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ αφού συνεπιχειρούμε με τους ιδιώτες σε κάθε είδους επένδυση!

Αυτή είναι και η βασικότατη διαφορά μας με όλους τους άλλους!

Οραματιζόμαστε διαφορετικά πράγματα με την υπάρχουσα Διοίκηση και διαφορετικά πράγματα με οποιονδήποτε από τους άλλους ανθυποψηφίους.

Όποιος δεν βλέπει τα οφέλη της επένδυσης που προτείνουμε, ας ψηφίσει εκείνους που ονειρεύονται να ξεπουλήσουν την πόλη και τα όνειρα της μένοντας εγκλωβισμένος στην τρομερή υποβάθμιση και στην εσωστρέφεια, με τα νέα παιδιά να ονειρεύονται μέλλον οπουδήποτε αλλού, μακριά όμως από την περιοχή μας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *