ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΗ

Ο Νίκος Λιόσης προσχώρησε στην παράταξη του Χ. Παππού – Οι πρώην εργαζόμενοι του Ξένιου – που ο Νίκος Λιόσης είχε διώξει έπιασαν δουλειά στον Δήμο – Η συχνότητα, που είναι ρε καρντάσια;

Deal που τινάζουν την μπάνκα του Δήμου στον αέρα κάνει ο Παππούς στην προσπάθεια του να κερδίσει ψήφους. Προσεταιρίζεται πρώην προέδρους του Ξένιου, επαναπροσλαμβάνει εργαζόμενους του Ξένιου που πούλησαν την συχνότητα του σταθμού πριν πιάσουν δουλειά, θέλοντας και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

Ο Ξένιος 94,3 FM, πρώην Δημοτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός του πρώην δήμου Άνω Λιοσίων μπήκε το 2011 στο άρθρο 99 το 2011 με σκοπό να… «προστατευθεί από τους πιστωτές του».

Τα χρέη του, ειδικά στους ασφαλιστικούς οργανισμούς ήταν μεγάλα.

Τότε, δεσμευόταν (;;;) ο τότε εκπρόσωπος των εργαζομένων μελών της ΕΣΗΕΑ Κώστας Γεωργακόπουλος, προς την ΕΣΗΕΑ πως ο σταθμός θα λειτουργήσει πάλι, μεταφέροντας τον πομπό του στον Υμηττό. (Πως δεσμευόταν για κάτι τέτοιο ένας εργαζόμενος;)

Το δε business plan, την εποχή εκείνη, το ανέλαβε ιδιωτική εταιρεία.

Ιδού η επιστολή του Κώστα Γεωργακόπουλου:
http://newpost.gr/media/5c12556a56dccb7e13dcb3b2/sto-arthro-99-o-ksenios

Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Σας ενημερώνω ότι προχθές (06/07/11) στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής ορίστηκε τεχνικός σύμβουλος για την εξυγίανση του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM η εταιρεία «Γ. Ι. ΝΙΚΗΤΑΚΗΣ &ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» που εκπροσωπείται νόμιμα από τον κ. Νικητάκη Γεώργιο του Ιωάννη (πρώην αντιδήμαρχος Υμηττού).

Αναφερόμενος στο θέμα ο Δήμαρχος Φυλής κ. Δημήτρης Μπουραϊμης, είπε ότι θα λειτουργήσει ο ραδιοφωνικός σταθμός (τον οποίο θέλει(;;;)Πως εξασφαλίζει τις προθέσεις του τότε Δημάρχου την ώρα που ο ίδιος ο Δήμαρχος με τον τότε Πρόεδρο του σταθμού έκλεινε το ραδιόφωνο πετώντας τους εργαζόμενους στο δρόμο;)αναγνωρίζοντας τις οφειλές προς τους εργαζόμενους μέχρι τις 30-06-2011, καθώς άφησε να εννοηθεί, ότι θα αλλάξουν τα πράγματα (βλ. περικοπές;), μετά τη συνάντηση που θα έχει με τους εργαζόμενους, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.

Στη συνέχεια ο κ. Μπουραϊμης, ανακοίνωσε ότι θα διατηρηθεί στη θέση του, το Δ.Σ. της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του κ. Παππού με πρόεδρο τον κ. Τριαντάφυλλο Χαραλαμπίδη και έδωσε το λόγο στο μέλος της οικονομικής επιτροπής και δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Νίκο Λιόση, για να αναφερθεί εκτεταμένα στο θέμα του ΞΕΝΙΟΥ.

Πως αποφασίστηκε από την Διοίκηση Μπουραϊμη να αφεθεί ένας άνθρωπος της διοίκησης Παππού στην διοίκηση τον οποίο βάραιναν ένα σωρό καταλογισμοί;

Ιδού το πόρισμα των ελεγκτών:

22
33
gg
gg2
Unti
gghgk

Ο κ. Λιόσης, υπέβαλλε αίτημα υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα, ενώ εξαπατούσε τους εργαζόμενους ότι την… «ερχόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσει ο σταθμός», χωρίς όμως να αναφερόταν στο τι ακριβώς ποσό, θα αποδώσει στους εργαζόμενους, από τα οφειλόμενα.

Διαβεβαίωνε δε, πως για το συγκεκριμένο θέμα, υπήρχε σχετική έγκριση από το ΕΣΡ.

Παράλληλα, υποστήριζε ότι δεν θα αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας του σταθμού, χωρίς όμως ποτέ να κάνει μνεία, για τα οικονομικά (βλ. μισθοδοσία).

Τότε, μεγάλο ρόλο σε όλη την σκευωρία κατά των εργαζομένων είχαν παίξει μερίδα εργαζόμενων του Ξένιου που πλεύριζαν κάθε διοίκηση. Μάλιστα, η διοίκηση Παππού – τότε – είχε δεσμευθεί να σπάσει «το κακό σπυρί» όπως έλεγε την «μαφία» που συμμετείχε σε όλες τις κατασπαταλήσεις χωρίς ποτέ να περιλαμβάνεται το όνομα τους στους καταλόγους των διώξεων.

Το τι… «έσπασε», φάνηκε στους καταλογισμούς. Δυστυχώς, οι νεκροί (Χαραλαμπίδης) δεν διώκονται, οι ζωντανοί όμως;

Ιδού τι έλεγε τότε ο Νίκος Λιόσης για την πρώτη θητεία της διοίκησης Παππού:

«Νικόλαος Λιόσης: Όταν λοιπόν αναλάβαμε, το 2011 και επισκέφθηκα το λογιστήριο του Σταθμού για να δω την οικονομική κατάσταση έμεινα στην κυριολεξία άφωνος αφού ο Ξένιος ήταν βυθισμένος σε πραγματικά τεράστια χρέη. Τα πάντα είχαν μείνει απλήρωτα και ο Σταθμός ουσιαστικά είχε κλείσει καθώς υπήρχαν οφειλές 2,3 εκατ. ευρώ προς τους εργαζόμενους, 3 εκατ. ευρώ προς ασφαλιστικά ταμεία, 4 εκατ. Ευρώ προς προμηθευτές, οφείλονταν 1,8 εκατ. ευρώ σε φόρους και το προσωπικό σε επίσχεση δηλαδή ένα ποσό πάνω από 10 εκατ. ευρώ!

Σήμερα τα πράγματα είναι αλλιώς. Ο Νίκος Λιόσης, δημοτικός σύμβουλος της Διοίκησης Παπαδήμα, εμπλεκόμενος με τον Ακράτητο που καταχρέωσε τον Δήμο κλπ είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Χ. Παππού και να τον χαίρεται.

Οι εργαζόμενοι πλέον είναι εργαζόμενοι του Δήμου με άλλες συμβάσεις από εκείνες που είχαν στο καθεστώς Ξένιου αν και τότε κάποιοι επέμεναν πως έπρεπε να περάσουν αυτό το γολγοθά των 10 ετών χωρίς εισόδημα.

Δεν ήταν όλοι βέβαια χωρίς εισόδημα επί 10ετίας… Υποσχόμαστε να επανέλθουμε, με στοιχεία, ονόματα και διευθύνσεις για να καταλάβουμε πως διαφθορά των κυβερνώντων χωρίς της διαφθορά των εργαζομένων δεν υφίσταται. Και ξαναλέμε, δεν λέμε τους εργαζόμενους του Ξένιου στο σύνολο τους διεφθαρμένους. Αλλά μερίδα των εργαζομένων στον Ξένιο, που φιγουράρουν σε κάθε εκδήλωση κάθε δημάρχου από τον Παπαδήμα μέχρι τον Παππού και τον Μπουραϊμη.

Και η συχνότητα κύριε; Που είναι η συχνότητα και ποιος διαχειρίζεται τους 94,3 σήμερα;

Η απάντηση:

Η συχνότητα πέρασε στα χέρια των εργαζομένων, με απόφαση του ΕΣΡ τον Ιούλιο του 2013, βάσει της τροπολογίας Α. Κακλαμάνη που όριζε, τότε, ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να διεκδικήσουν τη συχνότητα ενός Ρ/Σ εάν τους οφείλονται δεδουλευμένα άνω των τριών μηνών.

Η απόφαση του ΕΣΡ δεν υπεγράφη, παρά ενάμιση χρόνο αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2014 από την τότε υφυπουργό αρμόδια για τα ΜΜΕ Σοφία Βούλτεψη, οπότε πέρασε και τυπικά στα χέρια των εργαζομένων, καθώς είχαν ήδη ιδρύσει ΙΚΕ, προκειμένου να προχωρήσουν στην αυτοδιαχείριση του σταθμού.

Ωστόσο, αν και εργαζόμενοι στον «Ξένιο», δεν είχαν εμπειρία διοίκησης ούτε γνώση της αγοράς ώστε να λειτουργήσουν τον σταθμό και να αξιοποιήσουν τη συχνότητα.

Σε αυτή τη φάση, τους προσεγγίζει επιχειρηματίας, γνωστός από προγενέστερες δραστηριότητες του (;;;) ως τεχνικού στα βουνά της Αττικής και τους προτείνει εμπορική συνεργασία.

Περί τα τέλη του 2016 υπογράφεται συμφωνητικό εκμετάλλευσης ανάμεσα στην ΙΚΕ των εργαζομένων του 94,3 FM και την Digital Icon, της συζύγου του επιχειρηματία, που προβλέπει έλεγχο του σήματος και πλήρη εκμετάλλευση και διαχείριση της συχνότητας.

Το συμφωνητικό αυτό κατήγγειλε η αυτοδιαχειριζόμενη ΙΚΕ των εργαζομένων μονομερώς, ενάμιση χρόνο αργότερα, τον Μάρτιο του 2018, με εξώδικο, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να αναλάβουν τον έλεγχο του σήματος όπως επιβάλλει η άδεια τους και ο νόμος.

Πολύ περισσότερο, καθώς ουδέποτε έλαβαν αναφορά ή απόδοση λογαριασμού (π.χ. για διαφημίσεις, χορηγίες, πρόγραμμα) από την Digital Icon. Ακριβώς σε αυτή τη φάση συμβαίνουν «συμπτωματικά» δύο περιστατικά:

* Ανακοινώνεται ότι από τη συχνότητα θα εκπέμψει νέο δυναμικό αθλητικό ραδιόφωνο, που θα γίνει «Θρύλος».

Τόσο στο web, όσο και στο rds της συχνότητας εμφανίζεται το όνομα «Θρύλος FM», το οποίο παραπέμπει ευθέως στον Ολυμπιακό.

Φήμες εξάλλου έκαναν λόγο στο παρελθόν για ενδιαφέρον του Ευ. Μαρινάκη να εκπέμψει αθλητικό ραδιόφωνο.

Το πάρτι της οικειοποίησης της εμπορικής ονομασίας του «Θρύλου» δεν κράτησε πολύ.

Όλα εξαφανίζονται, μετά την οργισμένη ανακοίνωση του διευθυντή Επικοινωνίας του Ολυμπιακού Κ. Καραπαππά, ο οποίος υποστηρίζει ότι «το ‘Θρύλος’ ως εμπορικό όνομα ανήκει στην ΠΑΕ Ολυμπιακός» και ότι ψάχνουν ποιος ενέπλεξε το «Θρύλος» με αυτόν τον ραδιοφωνικό σταθμό.

Έτσι, όλα αποσύρονται στα γρήγορα.

Αληθεύει πως οι μέτοχοι της αυτοδιαχειριζόμενης ΙΚΕ έλαβαν «πρόταση» από την Digital Iconn με την οποία τους ζητείται να πωλήσουν τα (19) μερίδιά τους έναντι 5.000 το ένα, δηλαδή τη συχνότητα ολόκληρη, έναντι 95.000 ευρώ;

Αληθεύει πως ο … ¨επενδυτής» προσφέρθηκε να εκχωρήσει(!) μια συχνότητα στην ΙΚΕ δωρεάν, αξίας… «360.000 ευρώ» στο ψηφιακό DAB+, προφανώς θεωρώντας ότι απευθύνεται σε βλάκες;

Τι ακριβώς έχει συμβεί;

Ποια θα είναι η τύχη της συχνότητας; Δεν πρέπει να επιστρέψει στο Κράτος ή στον Δήμο δεδομένου πως δεν τον διαχειρίζονται πλέον εργαζόμενοι; Ποια η θέση της Διοίκησης Παππού; Ποια η θέση του υποψήφιου πλέον με τον Παππού, Νίκου Λιόση;

Ο σταθμός ανήκει στους εργαζόμενους της ΙΚΕ. Στην Ελληνική Αυγή για την Φυλή, δικαιολογούμε την ανικανότητα, όχι όμως και τον δόλο…

Μήπως οι διαχειριστές του σταθμού είχαν ευσεβείς πόθους να υπάρξει συμφωνία με τρίπλα;

Είναι πιθανό. Το βέβαιο είναι ότι επιδιώκουν να γίνουν ιδιοκτήτες του σταθμού δίνοντας ψίχουλα και πουλώντας εκπόρνευση.

Είμαστε σίγουροι πως κάποιοι θα μας κάνουν να επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία και ίσως και δραστικότερες παρεμβάσεις.

Εξάλλου, είναι καθήκον μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *