ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΗ

Παιδεία – Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεολαία

H Ελληνική Αυγή για την Φυλή, αναγνωρίζει ως ουσιώδη, την ανάγκη για συνεχή εξέλιξη της γνώσης και την παρακολούθηση των τεχνολογικών εξελίξεων για την καταπολέμηση της ανεργίας και του μακροχρόνιου αποκλεισμού από την αγορά εργασίας, αλλά και ως καθοριστικούς συντελεστές της περαιτέρω ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού των παραγωγικών δομών.

Στα σχολεία αλλά και μέσα σε αυτά ΠΡΕΠΕΙ να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας σε ότι αφορά:

 • Aντισεισμικότητα
 • Πυρασφάλεια
 • Καταλληλότητα
 • Λειτουργικότητα

Στήριξη στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί.

Για την Ελληνική Αυγή για την Φυλή, το θέμα της πυρασφάλειας των σχολείων είναι άμεσης προτεραιότητας και σπουδαιότητας και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τη μετάθεση των ευθυνών σε πολιτικά παραταξιακά παιχνίδια.

Η ευθύνη της πυροπροστασίας, της αντισεισμικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης ανήκει σε όσους θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με την Διοίκηση του Δήμου.

Φτάνει με τη μετάθεση – μετατόπιση των ευθυνών.

Τα σχολεία πρέπει να έχουν πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας καθώς και να τηρούν και να συντηρούν τα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας που προβλέπονται από το πιστοποιητικό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:

 • Την διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων ενεργειών από τον Δήμο.
 • Την λήψη μέτρων για τον άμεσο σχεδιασμό και την πλήρη χρηματοδότηση της υλοποίησης αντιπλημμυρικών – αντιπυρικών έργων,
 • Έργα αντισεισμικής θωράκισης, με ευθύνη της πολιτείας σε όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής.
 • Ανέγερση τουλάχιστον 9 νέων Σχολικών μονάδων στην πόλη μας, – κάτι που το αποσιωπάται επικίνδυνα – γνωρίζοντας ότι το μαθητικό δυναμικό αυξάνεται ραγδαίως κάθε χρόνο.

Είμαστε η μοναδική παράταξη που έχουμε ζητήσει εγγράφως από την ΚΤΥΠ ΑΕ να μας αναφέρει τον προγραμματισμό – ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ – για ανέργεση σχολικών κτιρίων όπως και αίτημα στην Πυροσβεστική, σχετικά με το αν τα σχολεία του Δήμου Φυλής έχουν πιστοποιητικά πυροπροστασίας, και τι ενέργειες θα πρέπει να κάνει ο Δήμος Φυλής για να τα εκδώσει.

Όλα αυτά βέβαια η Ελληνική Αυγή για την Φυλή τα έκανε ερωτήματα στην Βουλή με τον Ηλία Παναγιώταρο, εκλεγμένο βουλευτή Β` Αθήνας και Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής.Δείτε εδώ: http://elaygh.com/2018/10/16/

Τα σχολεία μας – θα το λέμε όσες φορές χρειάζεται για να το εμπεδώσετε άπαντες – δεν είναι χώροι για εύκολη κριτική και φτηνή μικροπολιτική εκμετάλλευση και δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να μεταβάλλουν τον εκπαιδευτικό χώρο σε αρένα πολιτικής και ιδιαίτερα κομματικής αντιπαράθεσης.

Στον τομέα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως βασικοί στόχοι έχουν τεθεί από την παράταξη μας: 

 • H ενίσχυση και η αναβάθμιση των εκπαιδευτικών χώρων
 • H κατασκευή νέων αιθουσών διδασκαλίας και χώρων βοηθητικής υποδομής και ενίσχυση εκπαιδευτικών μονάδων σε υλικοτεχνικά μέσα ώστε να υπάρξει προσαρμογή της επαγγελματικής ειδίκευσης στις μελλοντικές τάσεις παραγωγικής ειδίκευσης της περιοχής στο πλαίσιο των κεντρικών αρχών του Υπουργείου.
 • Δεν γίνεται να υπάρχουν σχολεία όπου κάνουν μάθημα για υπολογιστές και οι μαθητές εξασκούνται επάνω σε χάρτινα λαπτοπ…
 • Η παράταξη μας αναγνωρίζει το δικαίωμα στην εκπαίδευση για όλους, σε κάποιους μάλιστα το θέτει ως υποχρέωση…
 • Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα πρόσβασης για το σύνολο της επαγγελματικής και της συνεχούς κατάρτισης και το ζωτικό ρόλο της εκπαίδευσης, σε όλα τα στάδια του βίου, τόσο στην εξασφάλιση ουσιαστικής ισότητας ευκαιριών, όσο και στην παροχή επαγγελματικών δεξιοτήτων και στην απελευθέρωση νέων δυνατοτήτων για την επαγγελματική και τη συνεχή ανάπτυξη.

Δεν κουραζόμαστε να αναφέρουμε την κύρια θέση μας που είναι και απαράβατη και απαρέγκλιτη:

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΏΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ!ΛΕΜΕ ΤΡΑΝΑΤΑΧΤΟ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΠΑΝΩ 400+ ΜΑΘΗΤΕΣ!

Το πρόγραμμα μας για τον Αθλητισμό

Αποτέλεσμα εικόνας για στάδιο βαρέων αθλημάτων

Βασικές αρχές στις οποίες επιθυμούμε να στηρίζεται η Οργάνωση και η Διοίκηση του Αθλητισμού στην Πόλη μας.
Δεδομένου πως έχει αναγνωριστεί η αποτελεσματική συνεισφορά του Αθλητισμού προς την κοινωνία και το στίγμα του στην πολιτιστική ταυτότητα ώστε να προωθείται ο αθλητισμός σαν ένα σπουδαίο στοιχείο σχεδιασμού της κοινωνικής, της πολιτιστικής και της οικονομικής πολιτικής θεωρούμε πως ο αθλητισμός πρέπει να χρηματοδοτείται για να μπορεί συνεχώς να συνεισφέρει τις υπηρεσίες του στον πολιτισμό, κατ’ επέκταση στην εθνική υπερηφάνια, στην οικονομία και για να συνεχίσει την ειδική συνεισφορά του στη σωματική και την πνευματική ανάπτυξη των νεαρών και όχι μόνο πολιτών. 
Ο σχεδιασμός μας είναι για την Φυλή και στα μέτρα του δημότη Φυλής
Ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη του αθλητισμού είναι τέτοιος ώστε να στηρίζει και να στηρίζεται στις προσδοκίες και τα οράματα, τις ηθικές αξίες και τους εθνικούς στόχους που τρέφει ο κάθε ένας από εμάς για τον αθλητισμό του τόπου του.
Η συμμετοχή στον αθλητισμό πρέπει να είναι σε όλα τα επίπεδα μέσω μιας ισορροπημένης υποστήριξης και παροχών η οποία πρέπει να είναι συνεχής. 
Όμοια, η σχεδίαση του αθλητικού συστήματος πρέπει να είναι κάθετη, να ξεκινά από τις κοινότητες και να καταλήγει στον ψηλό αγωνιστικό αθλητισμό βάσει των αναγκών των αθλητών του Δήμου μας. 
Πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στην κοινότητα των νέων, σαν αθλητικός πυρήνας με τα κατάλληλα μέσα να δώσει με τη σειρά της την ευκαιρία να έρθουν σ’ επαφή με πολλά αθλήματα και ν’ αποκτήσουν την πολύτιμη πολλαπλή αθλητική εμπειρία.
Στην Ελληνική Αυγή για την Φυλή λέμε πως πρέπει να περιλαμβάνεται ο αθλητισμός σαν μέρος της εκπαίδευσης έτσι ώστε τα πλεονεκτήματα από τον αθλητισμό μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα να τα έχουν οι νέοι. 
Πρέπει να γίνονται συνεχώς προσπάθειες και επενδύσεις όσων αφορά τη βελτίωση της γνώσης των προσώπων που διευθύνουν τον αθλητισμό στην πόλη για να προετοιμαστούν κατάλληλα ούτως ώστε να οδηγήσουν τον αθλητισμό της πόλης μας σωστά και ασφαλισμένα στις προκλήσεις της νέας εποχής.
Πρέπει να γίνει προς όλους τους ενδιαφερομένους, κατανοητό, ότι ο αθλητισμός πρέπει να ικανοποιεί και να είναι σύμφωνος με τα ανθρώπινα δικαιώματα βάση του χάρτη για τα δικαιώματα και των ελευθεριών όσον αφορά την αμεροληψία και την πρόσβαση στον αθλητισμό από οποιοδήποτε πολίτη. 
Πρέπει να καταβάλλεται συνεχώς προσπάθεια να προστατευθούν οι ηθικές αξίες και η ουσία του ερασιτεχνικού αθλητισμού παραμένοντας και επιμένοντας στο «δίκαιο παιχνίδι» (fair play) και την «καλή αθλητική συμπεριφορά» (sportsmanship) και όσο το δυνατό μακρύτερα από εμπορικές αξίες.
Να υπάρχουν σε εγρήγορση οι μηχανισμοί ώστε να τιμωρούν παραδειγματικά πάντοτε τους παραβάτες των ηθικών αξιών. 
Στην Ελληνική Αυγή για την Φυλή πιστεύουμε πως η διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων δίνει την ευκαιρία στα ταλέντα της πόλης της Φυλής, να δείξουν τις ικανότητες τους και να κάνουν περήφανους τους συμπολίτες, συγγενείς και φίλους τους. Αλλά τι γίνεται με το κόστος ενός ταξιδιού που πολλές φορές βαραίνει τον ίδιο τον Αθλητή; 
Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα, πως δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία για ν’ αναγνωριστεί και να ανταμειφθεί η τόσο σημαντική συνεισφορά των εθελοντών – χρηματοδοτών στην ανάπτυξη του αθλητισμού και τη βελτίωση των αθλητών, όπως και των προπονητών και των άλλων αθλητικών παραγόντων του τοπικών αθλητικού συστήματος.
Στην Ελληνική Αυγή για την Φυλή, στο πρόγραμμα για τον Αθλητισμό στηρίζουμε κάθε μας δράση στην απογραφή και καταγραφή προβλημάτων όλων των αθλητικών χώρων του Δήμου. 

 • Θέλουμε την υλοποίηση κάθε υπό κατασκευή αθλητικού χώρου, (Κολυμβητήριο Φυλής – Χασιά) και αποπερατωμένων Σταδίων – Γηπέδων  και ετοιμάζουμε προτάσεις για νέες εγκαταστάσεις για όλα τα Ολυμπιακά Αθλήματα.
 • Διεκδικούμε τους αθλητικούς χώρους οι οποίοι χάθηκαν ανεξήγητα από τον Δήμο – (Στάδιο Ζωφριάς – Σκοπευτήριο). 
 • Θέλουμε και διεκδικούμε την χρήση του Σταδίου Βαρέων Αθλημάτων με αντισταθμιστική διαδικασία.
 • Προχωρούμε σε νοικοκύρεμα στην χρήση των σταδίων.
 • Θέλουμε να είναι ελεγχόμενες οι επιχορηγήσεις προς του Συλλόγους οι οποίες θα στηρίζονται στην Αξιοκρατία και θα διανέμονται ανάλοαγα με τις δράσεις και τις επιτυχίες που καταγράφει κάθε Σύλλογος.
 • Με την Ελληνική Αυγή για την Φυλή στην διοίκηση του Δήμου, ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου θα επισκέπτεται τα σχολεία και θα καταγράφει την τάση των νέων αθλητών και με ευθύνη του Οργανισμού θα διανέμονται τα ταλέντα στους συλλόγους έτσι ώστε και η όποια χρηματοδότηση του Δήμου να επιβεβαιώνεται πως πηγαίνει εκεί που πρέπει.

Οι Πυλώνες Αθλητισμού της Ελληνικής Αυγής για την Φυλή κινούνται ως εξής:

 • Ανάπτυξη Mαζικού Αθλητισμού – Πεζοπορία – Αγώνες Δρόμου – Ποδηλατικοί αγώνες

Τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκε στην Ευρώπη μια διαφορετική προσέγγιση στην οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων Άσκησης για Όλους. Τα πολλά προβλήματα και οι δυσκολίες επίλυσης τους (πληθυσμιακή αύξηση των πόλεων, δυσκολία οργάνωσης της μάζας από ένα γενικό φορέα) οδήγησε τις αρμόδιες κρατικές αρχές να μεταβιβάσουν τον έλεγχο της μαζικής λαϊκής άθλησης σε τοπικό επίπεδο. Οι ευρωπαϊκές τοπικές αυτοδιοικήσεις άρχισαν να προσφέρουν προγράμματα αθλητικής αναψυχής στους πολίτες τους ως κοινωνική υπηρεσία. Βασικές ενδείξεις προτεραιότητας των υπηρεσιών αυτών αποτελεί η ανάθεση συναφών αρμοδιοτήτων σε αντιδημάρχους αθλητισμού και η ίδρυση αθλητικών δημοτικών οργανισμών. Τα συγκεκριμένα προγράμματα που συνεχίζουν με επιτυχία μέχρι σήμερα ονομάζονται «Μαζικός Αθλητισμός» και επιδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 • Ακαδημίες όλων των Ολυμπιακών Αθλημάτων

Όταν τα παιδιά αναπτύσσονται δεν μπορείς να τα βάλεις σε καλούπια ενός συγκεκριμένου αγωνίσματος. αλλά γύρω στα 11 είναι η ηλικία που φαίνεται πως θα εξελιχθούν.
Ο ρόλος του αθλητισμού στην παιδική και εφηβική ηλικία συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προλαμβάνει την παχυσαρκία, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, καταπολεμά το άγχος και την κατάθλιψη στην ενήλικη ζωή. Επίσης επιδρά θετικά στην προσωπικότητα του παιδιού αφού του διδάσκει την αυτοπειθαρχία, τον θεμιτό ανταγωνισμό και του ενισχύει το αίσθημα της άμιλλας και της συνεργασίας. Βοηθά το παιδί να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο την ήττα και τη νίκη, να αναγνωρίζει το προσωπικό του λάθος, να δημιουργήσει θετική εικόνα του εαυτού του.
Ο Κλασικός αθλητισμός είναι ο κυρίαρχος όλων των αθλημάτων. 
Μέσα από το στίβο μαθαίνεις τα πάντα, όπως πειθαρχία και ευ αγωνίζεσθαι, φτιάχνεις ταχύτητα και αντοχή. Μαθαίνεις από μόνος σου να βάζεις στόχους και να τους κατακτάς καθώς σε αντίθεση με κάποιο ομαδικό άθλημα, όπου κάποιος συναθλητής σου μπορεί να σε «τραβήξει» να αποδώσεις καλύτερα, στο στίβο τα βάζεις με τον εαυτό σου. Η ευκολία του στίβου είναι ταυτόχρονα και η δυσκολία του. Για το στόχο που βάζεις κάνεις μεγάλο κόπο για να μπορέσεις να βγάλεις το αποτέλεσμα. 11 ετών μοχθεί το παιδί και στα 15 βλέπει να βγαίνει το αποτέλεσμα και ανταμείβεται. Τα πρώτα χρόνια της ενασχόλησης του βάζει τις βάσεις ώστε να να πραγματοποιήσει τα όνειρα του. Όνειρα που εμείς, στην Ελληνική Αυγή χαμογελούμε καταρτίζοντας το πρόγραμμα μας, γιατί ξέρουμε πως το όνειρο κάθε μαθητή – αθλητή αλλά και μεγαλύτερου αθλητή, είναι ταυτόχρονα και το όνειρο μιας πόλης.

Άρα και δικό μας!

Δεσμευόμαστε, να στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις κάθε ενέργεια προς την Ανάπτυξη Αθλητικών δραστηριοτήτων, για να βρίσκουν υγιείς διεξόδους οι νέοι, μακριά από ναρκωτικά και παραβατικές δραστηριότητες. 
Τα παιδιά μας είναι το Μέλλον και η Ελληνική Αυγή θα είναι ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής να υπάρξει ένα μέλλον για το οποίο όλοι οι κάτοικοι του Δήμου θα είναι υπερήφανοι.

ΝΕΟΛΑΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για young people

1. Η αδυναμία της οικογένειας στα χρόνια της κρίσης, να διαπαιδαγωγήσει και να καθοδηγήσει σωστά τους νέους ανθρώπους

2. Το σχολείο, που δεν εμπνέει αρχές και οράματα και δε στρέφει το ενδιαφέρον των νέων σε δημιουργικούς σκοπούς στην πραγματοποίηση των οποίων οι νέοι θα διοχετεύσουν το δυναμισμό τους.

3. Η τηλεόραση με τα πρότυπα βίας, εγκληματικότητας και ανηθικότητας που προβάλλει αλλά και ο καταναλωτισμός και η επιδίωξη με κάθε τρόπο του εύκαιρου και πρόσκαιρου ευδαιμονισμού, δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στους νέους.

4. H ανεργία, η οποία δεν αντιμετωπίζεται οργανωμένα από τον Δήμο, δημιουργεί αίσθηση ματαιότητας στους Νέους.

5. Οι εντατικοί ρυθμοί ζωής, για να είναι συνεπείς σε πολλές υποχρεώσεις με τις οποίες είναι επιφορτισμένοι, τους προξενούν άγχος και περιορίζουν δραματικά τον ελεύθερο χρόνο και την ψυχαγωγία τους.

6. Η επαγγελματική αποκατάστασή τους. Ο σωστός προσανατολισμός τους, επειδή λείπουν ή έχουν κλονιστεί αξίες, οράματα και ιδανικά. Η ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία. Τα προβλήματα στις σχέσεις τους με τους μεγαλύτερους. Τα ναρκωτικά. H εγκληματικότητα. H διαφθορά. Οι πιεστικές συνθήκες διαβίωσης στις μεγαλουπόλεις, που δε δίνουν ευκαιρίες για διέξοδο και εκτόνωση της νεανικής ενεργητικότητα αλλά και ο αποκλεισμός των νέων από πολιτικές δημοκρατικές διαδικασίες, καθώς πολλές αποφάσεις, οι οποίες μάλιστα τους αφορούν, παίρνονται ερήμην τους θρέφουν τον φανατισμό και τη μισαλλοδοξία των νέων και οδηγεί σε εσωστρέφεια ίσως και σε μια ιδιότυπη κατάθλιψη.

Εκεί η Ελληνική Αυγή για την Φυλή, απαντά με το πρόγραμμά της: 

Ιδρύουμε Γραφείου Νέων ενταγμένο στον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ καθώς ιδρύουμε και Γραφείο Απασχόλησης – Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης – Προγραμματισμού και Αξιοποίησης Πόρων.

Στόχος η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της επαγγελματικής κατάρτισης προωθώντας την απορρόφηση του εργατικού δυναμικού της περιοχής του Δήμου με την ανάπτυξη συμβουλευτικών δράσεων προς τους ανέργους και την προώθηση ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην αγορά εργασίας και τη δημιουργία και λειτουργία μηχανισμών ενημέρωσης των ανέργων για τις ευκαιρίες απασχόλησης στην περιοχή.

Οι νέοι κάθε κοινωνίας είναι οι άνθρωποι που πρέπει να φέρνουν την αλλαγή. Αντίθετα η σημερινή νεολαία νιώθει αδύναμη και αποξενωμένη απ’ τα προβλήματα.

Επιθυμία μιας παράταξης που εμπιστεύεται νέους ανθρώπους σε καίριες θέσεις, είναι οι νέοι να μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα προβλήματά τους. Να σταθούν απέναντι στα προβλήματα με αποφασιστικότητα και ενεργητικά, όχι παθητικά και μοιρολατρικά. Αποκτώντας γνώσεις. Με σκληρή δουλειά. Συνεργαζόμενοι, θέτοντας κοινούς στόχους και συντονίζοντας τις δυνάμεις τους για την εκπλήρωση των στόχων αυτών. Σεβόμενοι τις ηθικές αξίες, τις αρχές και τους νόμους της πολιτείας μας. Με την ενεργό συμμετοχή όλων στα κοινά και την ενίσχυση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Τομείς εθελοντικών έργων που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν οι νέοι του Δήμου μας: 

Εθελοντισμός σε κοινωνικά προγράμματα [π.χ. κοινωνική προσφορά σε εθελοντικές οργανώσεις/ΜΚΟ, Συμβούλια Κοινοτικού Εθελοντισμού, ή κρατικές υπηρεσίες που εξυπηρετούν ευάλωτες/κοινωνικές ομάδες, κ.ά.]

Εθελοντισμός για προαγωγή της κοινωνικής ευημερίας [π.χ. εθελοντικό έργο κοινοτικής ανάπτυξης ή βελτίωσης της ποιότητας ζωής μελών της κοινωνίας, κ.ά.]

Εθελοντισμός σε άτομα/οικογένειες[π.χ. ηθική, κοινωνική (συντροφιά, ψυχαγωγία) ή οικονομική στήριξη σε περιπτώσεις ευάλωτων ομάδων ή οικογενειών που κινδυνεύουν από κοινωνικό αποκλεισμό]

Πολιτιστικός Εθελοντισμός [π.χ. συντήρηση αρχαιολογικών, ιστορικών, εθνικών, εκκλησιαστικών χώρων, καταγραφή και αξιοποίηση λαογραφικού υλικού, δραστηριότητα προαγωγής της μουσικής, της τέχνης, της λογοτεχνίας, της θρησκευτικής και πολιτιστικής παράδοσης, κ.ά.]

Περιβαλλοντικός Εθελοντισμός[π.χ. δεντροφύτευση, δημιουργία/βελτίωση πάρκων, περιβαλλοντικά έργα στην κοινότητα για προστασία/ανάπτυξη του φυσικού περιβάλλοντος, καθαρισμός χώρων, προστασία και φροντίδα των ζώων, δραστηριότητα ανακύκλωσης, κ.ά.]

Εκστρατεία ενημέρωσης για θέματα των νέων

Εθελοντικές αθλητικές δραστηριότητες για ενίσχυση ευάλωτων ομάδων

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 

Θέλουμε ο πολιτισμός, να ξαναφυτρώσει στις περιοχές μας. Πρέπει να ξανακάνουμε την πόλη μας φυτώριο πολιτισμού και δημιουργίας. Μπορεί οι περιοχές μας να βάλλονται αλλά στον αντίποδα έχουν να αναδείξουν τρομερά ταλέντα.

Έχουμε ηθοποιούς, μουσικούς, λογοτέχνες, αγγειοπλάστες, καλλιτέχνες όλων των ειδών. Η Ελληνική Αυγή για την Φυλή, δεσμεύεται για ένα αξιοπρεπές βήμα σε όλους.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οι σύλλογοι να μείνουν έξω από κόμματα και παρατάξεις και να μην έχουν εξάρτηση από τον κάθε δήμαρχο και αντιδήμαρχο.

Οι διοικήσεις των Συλλόγων εξάλλου αποτελούν αυτόνομους φορείς που στόχο και σκοπό έχουν την διεκδίκηση υπέρ των μελών τους.

Οι σύλλογοι δεν είναι μόνο τα χορευτικά τους.

Είναι φορείς πολιτισμού, όπου καλλιεργούνται τα ήθη και τα έθιμα, φορείς της ιστορίας και της ντοπιολιαλιάς κάθε τόπου.

Θέλουμε πίσω τις γειτονιές μας

Θέλουμε να αναδείξουμε τα αρχαία της Περιοχής μας και να επενδύσουμε σε αυτά την ώρα που άλλοι τα σκεπάζουν με σκουπίδια ή τα αφήνουν στο έλεος της φύσης.

Θέλουμε το θεατράκι που υπάρχει στο Φρούριο στην Πηγή, στην εσχατιά, σε αυτή την πέμορφη γωνιά του δήμου μας, ενταγμένο στις εκδηλώσεις πολιτισμού και στο Παγκόσμιο Unplagged Festival.

Θέλουμε να συμμετέχει ο δήμος μας σε παγκόσμια δρώμενα πολιτισμού.

Επενδύουμε στην αγάπη του κόσμου για το Ωδείο, το οποίο οι διοικούντες το περιορίζουν σε μια βραδιά στις 21 Μαϊου και άλλη μια την ημέρα της μουσικής, τον Ιούνιο και στο να υποδέχονται τον Δήμαρχο στις εκδηλώσεις.

Θέλουμε το δημοτικό Ωδείο κοιτίδα πολιτισμού και ανάδειξης της ερασιτεχνικής δημιουργίας στον δήμο. Θέλουμε τους καλλιτέχνες πρεσβευτές που θα βγαίνουν έξω από τα όρια του Δήμου μας.

Θέλουμε κάθε εβδομάδα, τμήματα του ωδείου με διαφορετικό ρεπερτόριο να ψυχαγωγούν τους πολίτες σε όλες τις γωνιές του Δήμου.

Ο Πολιτισμός και η δημιουργία ΠΡΕΠΕΙ να βρουν μόνιμη στέγη 

Επενδύουμε σε έναν πολυχώρο εκδηλώσεων ώστε να υπάρχουν κατάλληλες υποδομές για την ανάπτυξη και την ανάδειξη τους.

Θέλουμε θερινό κινηματογράφο μέσα στο Πάρκο Πόλης.

Θέλουμε εκδηλώσεις χαράς και ξεγνοιασιάς για τους Πολίτες σε μια πόλη ασφαλή, και πράσινη.

Θέλουμε να αναδείξουμε και να ενθαρρύνουμε τα διάφορα τμήματα χειροτεχνίας και εικαστικών τεχνών (αγγειοπλαστικής κλπ) και να τους δώσουμε την αίγλη που τους αξίζουν εντός του εκθεσιακού χώρου, μέσα στο σχεδιαζόμενο Συνεδριακό Κέντρο.

Όσο για τις καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις των πολιούχων της Πόλης μας, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, θέλουμε να τις καθιερώσουμε ως αντάμωμα των απανταχού Αρβανιτών.

Να ζήσουμε ξανά την αίγλη του παρελθόντος. Να μείνουμε στις ρίζες του τόπου που αγαπήσαμε και εμπιστευόμαστε και χτίζουμε τα όνειρα μας.

Ένα αντάμωμα που να θυμίζει αληθινό ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ πανηγύρι.

Με τοπικές φορεσιές, με φαγητά του τόπου αναβιώνοντας τα ήθη και τα έθιμα της πανέμορφης περιοχής μας.

Αν χορηγούνται στους ενδιαφερόμενους άδειες εγκατάστασης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να χορηγούνται εφόσον πληρούν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Και η εγκατάσταση να γίνεται σε χώρο εκτός του άμεσου περιβάλλοντος των εκδηλώσεων (εκκλησία, θέατρο κ.λ.π.).

ΝΑ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

Η αποκομιδή των σκουπιδιών από το χώρο της εμποροπανήγυρης κατά την διάρκεια και μετά το τέλος αυτής να προβλέπεται και να επιβαρύνει στο μίσθωμα τους αδειούχους.

Την επιδιόρθωση και αποκατάσταση ζημιών που προκαλούνται κατά τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης (επιδιόρθωση ηλεκτρικού δικτύου, ασφαλτοτάπητα κ.λ.π.) να προβλέπεται και να επιβαρύνει στο μίσθωμα τους αδειούχους.

Ο πολιτισμός απαιτεί σεβασμό για να επιστρέψει ως πλούτος και ανάταση ψυχής. Το παραεμπόριο και η βρομιά δεν πρέπει να επιτρέπουμε να έχουν χώρο ούτε στην ζωή μας ούτε στην πόλη μας. Γιατί η πόλη μας είναι το σπίτι μας, ο καθρέφτης της κουλτούρας μας, των ιδεών και των αξιών μας.ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΗ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ…

Ιστορική Τιμή και Μνήμη!

Η Ελληνική Αυγή για την Φυλή καταθέτει ως φόρο τιμής και μνήμης των ηρωικών γενεών αλλά και αναγνώρισης του έργου και της συμβολής στη ζωή της πόλης μας των συμπολιτών μας που προέρχονται από τις αλύτρωτες Πατρίδες και καταθέτει την εξής πρόταση:

1) Θεσμοθέτηση κεντρικής Εκδήλωσης Μνήμης Ποντιακού Ελληνισμού και Μικρασιατικής Καταστροφής.

2) Μετονομασία κεντρικών οδών σε Οδός Ποντίων Ηρώων και Οδός Μικρασιατικής καταστροφής.

3) Ανέγερση Μνημείου Ποντίων Ηρώων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Οδού Ποντίων Ηρώων.

4) Ίδρυση Μουσείου Αλύτρωτων Πατρίδων που θα περιλαμβάνει κειμήλια, ενδυμασίες, γραπτές πηγές και πάσα άλλη αναφορά στις Αλύτρωτες Πατρίδες.

5) Ειδική μνεία στη θυσία των Εθνομαρτύρων της Ελληνικότατης Βορείου Ηπείρου με την ανέγερση Μνημείου Εθνομαρτύρων Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού με άγαλμα στον Σπύρο Σπυρομήλιο και τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ορθοδοξία και Ελλάδα αποτελούν ένα και αδιαίρετο Σώμα.

Ορθοδοξία και Ελληνισμός είναι δύο έννοιες που συνδέονται αρρήκτως μεταξύ τους. Η Ορθοδοξία διεδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο σε κρίσιμες για το περιούσιο Ελληνικό μας Έθνος στιγμές. Χάρις στην ενεργό συμπαράσταση της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας ο Ελληνισμός διεσώθη πολλάκις και απέφυγε την εθνική του αλλοτρίωση.

Οι ήρωες του 1821 την 25ην Μαρτίου ύψωσαν, υπό τις ευλογίες του Παλαιών Πατρών Γερμανού, την Σημαίαν της Επαναστάσεως στην Αγία Λαύρα, επικαλούμενοι την βοήθειαν του Χριστού και την Σκέπην της Υπερμάχου Στρατηγού της Παναγίας Μητρός Του, σε ένα Αγώνα κυριολεκτικώς υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.

Ομοίως και εμείς!

Στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ για την ΦΥΛΗ» είμαστε πάγια προσηλωμένοι στην διατήρηση και στην συνύπαρξη της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

Δηλώνουμε την στερεά Πίστη μας και στεκόμαστε αλληλέγγυοι και συνοδοιπόροι τής Εκκλησίας ακυρώνοντας στην πράξη τα όποια σχέδια για «ουδετερόθρησκη» Φυλή…